Krokiety z farszem z pieczarek
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- 2 Naleśniki Lignaform
- 1 garść pieczarek
- ½ cebuli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 garść warzyw na patelnie (fasolka szparagowa, brokuły, pomidory, kalafior)
- 1 jajko
- 1 Chleb Lignaform do przygotowania bułki tartej
- Przyprawy: sól, pieprz czarny i biały, papryka słodka, oregano/ majeranek, chilli.
Sposób przygotowania
Warzywa łącznie z cebulą podsmaż na patelni. Pieczarki dokładnie umyj, pokrój w kostkę i dodaj na patelnię. Pod koniec smażenia dodaj ząbek czosnku oraz przyprawy.
Naleśniki Lignaform przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Nałóż farsz do naleśników i zawiń. Aby przygotować bułkę tartą, podpiecz w tosterze Chleb Lignaform, a później zmiel na gruby pył.
Krokiety obtocz w jajku i przygotowanej bułce tartej, następnie ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.
Uwaga, aby wykorzystać przepis na 1 etapie metody Lignaform, należy pominąć panierkę, do której wykorzystano jajko.