krem pomidorowy
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Chłodnik meksykański

Chłodnik meksykański

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Chłodnik meksykański

    • Świeże pomidory pokrojone w kostkę bez skóry i pestek 4 sztuki
    • Świeży ogórek pokrojony w kostkę bez skóry i pestek 1 sztuka
    • Pęczek świeżej kolendry
    • Czosnek 2 ząbki
    • Sok pomidorowy (bez cukru) 200 ml
    • Sól, pieprz czarny mielony do smaku
    • Pieprz chili cayenne szczypta
    • Sok z 1 limonki
    • Oliwa z oliwek 1 łyżka
    • Gałązki selera naciowego do dekoracji

    Sposób przygotowania

    1

    Wszystkie składniki chłodnika, z wyjątkiem kolendry i selera naciowego, dokładnie zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i świeżo siekaną kolendrą.

    2

    Podawać jako chłodnik z dodatkiem grzanek lub chlebka Lignaform, lub jako orzeźwiający napój z selerem naciowym.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *