bigos
Przepisy Lignaform

Bigos z parówkami Lignaform

Bigos z parówkami Lignaform

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • parówki koktajlowe Lignaform 3 szt.,
    • kapusta kiszona 500 g,
    • pieczarki 4 szt.,
    • sól, pieprz do smaku,
    • koncentrat pomidorowy 2 łyżki,
    • olej rzepakowy 1 łyżka,
    • cebula ½ szt.,
    • ziele angielski, liść laurowy – po 3 szt.

    Sposób przygotowania

    1

    Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć cebulę i parówki koktajlowe. Dodać pieczarki i całość poddusić. W osobnym garnku dusić kapustę przez 1,5 h z liściem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *