Grillowany bakłażan przekładany pomidorami
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- Składniki na 1 porcję.
- 5 plastrów bakłażana
- ½ pomidora
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Bakłażana pokroić na 5 plastrów o grubości maksymalnie 1 cm, umyć i osuszyć. Na patelnię do grillowania wlać olej, dodać drobno posiekany ząbek czosnku i ułożyć plastry bakłażana. Grillować przez 10-12 minut na średnim ogniu do chwili w którym bakłażan uzyska oczekiwany kolor. Podczas grillowania należy posolić każdy plaster oraz dodać pieprz. Po przełożeniu bakłażana na talerz każdy plaster przekładać drobno posiekanym pomidorem. Smacznego!