Przepis na bakłażana z pomidorami
Pozostałe przepisy

Grillowany bakłażan przekładany pomidorami

Grillowany bakłażan przekładany pomidorami

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • Składniki na 1 porcję.
    • 5 plastrów bakłażana
    • ½ pomidora
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oleju rzepakowego
    • Sól
    • Pieprz

    Sposób przygotowania

    1

    Bakłażana pokroić na 5 plastrów o grubości maksymalnie 1 cm, umyć i osuszyć. Na patelnię do grillowania wlać olej, dodać drobno posiekany ząbek czosnku i ułożyć plastry bakłażana. Grillować przez 10-12 minut na średnim ogniu do chwili w którym bakłażan uzyska oczekiwany kolor. Podczas grillowania należy posolić każdy plaster oraz dodać pieprz. Po przełożeniu bakłażana na talerz każdy plaster przekładać drobno posiekanym pomidorem. Smacznego!

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *