Przepis na bakłażana z pomidorami
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Grillowany bakłażan przekładany pomidorami

Grillowany bakłażan przekładany pomidorami

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • Składniki na 1 porcję.
    • 5 plastrów bakłażana
    • ½ pomidora
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oleju rzepakowego
    • Sól
    • Pieprz

    Sposób przygotowania

    1

    Bakłażana pokroić na 5 plastrów o grubości maksymalnie 1 cm, umyć i osuszyć. Na patelnię do grillowania wlać olej, dodać drobno posiekany ząbek czosnku i ułożyć plastry bakłażana. Grillować przez 10-12 minut na średnim ogniu do chwili w którym bakłażan uzyska oczekiwany kolor. Podczas grillowania należy posolić każdy plaster oraz dodać pieprz. Po przełożeniu bakłażana na talerz każdy plaster przekładać drobno posiekanym pomidorem. Smacznego!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *