Steki sojowe Lignaform w towarzystwie puree brokułowo-szpinakowym i soczystych pomidorków
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Steki sojowe Lignaform w towarzystwie puree brokułowo-szpinakowym i soczystych pomidorków
- Stek sojowy Lignaform 1 saszetka
- Niewielki brokuł 1 sztuka
- Szpinak mrożony 70 g
- Sól, pieprz do smaku
- Pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania
Jeden niewielki brokuł umyj i podziel na różyczki, które później ugotuj w osolonej wodzie.
Ugotowany brokuł przełóż do blendera (opcja cięcia w pojemniku z ostrzem miksującym, lecz jeśli brokuł jest bardzo miękki nie będzie problemu w zblendowaniu go zwykłym blenderem).
Na patelni podgrzej ok 70 g mrożonych liści szpinaku.
Gdy szpinak jest już gotowy dodaj do niego puree z brokułu i podgrzej chwile i dopraw do smaku solą, pieprzem, opcjonalnie inne ulubione przyprawy.
W międzyczasie przyrządź steki sojowe Lignaform. Przełóż na talerz steki oraz puree.