Wegetariańskie kotlety z boczniaków do burgerów
W tym przepisie wykorzystamy boczniaki do stworzenia pysznych kotletów wegetariańskich do burgerów. Delikatny smak i świetna konsystencja przypadną do gustu nawet tradycjonalistom.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
Kotlet wege
- 1 garść boczniaków
- 1 garść pieczarek
- ½ cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 2 Grissini Lignaform
- Przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, natka pietruszki, tymianek i rozmaryn.
Sposób przygotowania
1
Grzyby pokrój w kostkę, cebulę w plasterki, ząbek czosnku drobno posiekaj.
2
Całość podsmaż na patelni, następnie przełóż do miski.
3
Do ostudzonej masy dodaj jajko, przyprawy oraz pokruszone Grissini Lignaform. Całość dobrze wymieszaj i uformuj małe kotlety.
4
Wstaw do piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut.