Wegetariańskie kotlety z boczniaków do burgerów
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Wegetariańskie kotlety z boczniaków do burgerów

Wegetariańskie kotlety z boczniaków do burgerów

W tym przepisie wykorzystamy boczniaki do stworzenia pysznych kotletów wegetariańskich do burgerów. Delikatny smak i świetna konsystencja przypadną do gustu nawet tradycjonalistom.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    Kotlet wege

    • 1 garść boczniaków
    • 1 garść pieczarek
    • ½ cebuli
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • 1 jajko
    • 2 Grissini Lignaform
    • Przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, natka pietruszki, tymianek i rozmaryn.

    Sposób przygotowania

    1

    Grzyby pokrój w kostkę, cebulę w plasterki,  ząbek czosnku drobno posiekaj.

    2

    Całość podsmaż na patelni, następnie przełóż do miski.

    3

    Do ostudzonej masy dodaj jajko, przyprawy oraz pokruszone Grissini Lignaform. Całość dobrze wymieszaj i uformuj małe kotlety.

    4

    Wstaw do piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut.