szpinak
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Świeży szpinak duszony po włosku

Świeży szpinak duszony po włosku

Kuleczki sojowe mają wiele zastosowań w przygotowaniu prostych i szybkich dań w kuchni. W naszym dzisiejszym wydaniu-razem z duszonym szpinakiem w stylu włoskim.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 garść pieczarek
    • 2 garście świeżego szpinaku
    • 1 kawałek pora (ok.50g)
    • ½ małej cebuli
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 porcja Kuleczek sojowych Lignaform
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    • przyprawy: sól, kurkuma, curry, mieszanka ziół włoskich

    Sposób przygotowania

    1

    Kawałki cebuli i pora podsmaż na patelni. Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Obrane pieczarki pokrój w talarki i dodaj na patelnię. Wrzuć szpinak i duś przez kilka minut, do uzyskania miękkości. Całość dobrze przypraw. Przed podaniem posyp Kuleczkami sojowymi Lignaform.