Świeży szpinak duszony po włosku
Kuleczki sojowe mają wiele zastosowań w przygotowaniu prostych i szybkich dań w kuchni. W naszym dzisiejszym wydaniu-razem z duszonym szpinakiem w stylu włoskim.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 garść pieczarek
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1 kawałek pora (ok.50g)
- ½ małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 porcja Kuleczek sojowych Lignaform
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- przyprawy: sól, kurkuma, curry, mieszanka ziół włoskich
Sposób przygotowania
1
Kawałki cebuli i pora podsmaż na patelni. Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Obrane pieczarki pokrój w talarki i dodaj na patelnię. Wrzuć szpinak i duś przez kilka minut, do uzyskania miękkości. Całość dobrze przypraw. Przed podaniem posyp Kuleczkami sojowymi Lignaform.