Therascience
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Sałatka na ciepło, czyli dyniowe curry z kurczakiem i brukselką

Sałatka na ciepło, czyli dyniowe curry z kurczakiem i brukselką

Kolorowa sałatka, która może stanowić nie tylko dodatek do obiadu, ale także samodzielne danie. Delikatnie słodka i bardzo sycąca! Idealna na zimowe dni.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (na 2 porcje):

    • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    • 1 szklanka dyni w kostkach
    • 1 garść brukselki
    • ½ małej cebuli
    • 2 łyżeczki oleju rzepakowego
    • przyprawy do kurczaka i brukselki: sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, kurkuma, majeranek, tymianek, suszony czosnek
    • przyprawa do dyni: suszony imbir, chilli, curry
    • opcjonalnie: mix sałat

    Sposób przygotowania

    1

    Kurczaka, dynię i brukselkę pokroić na kawałki. Składniki zamarynować i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.

    Całość podawać z mixem sałat.