Sałatka na ciepło, czyli dyniowe curry z kurczakiem i brukselką
Kolorowa sałatka, która może stanowić nie tylko dodatek do obiadu, ale także samodzielne danie. Delikatnie słodka i bardzo sycąca! Idealna na zimowe dni.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (na 2 porcje):
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 szklanka dyni w kostkach
- 1 garść brukselki
- ½ małej cebuli
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- przyprawy do kurczaka i brukselki: sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, kurkuma, majeranek, tymianek, suszony czosnek
- przyprawa do dyni: suszony imbir, chilli, curry
- opcjonalnie: mix sałat
Sposób przygotowania
1
Kurczaka, dynię i brukselkę pokroić na kawałki. Składniki zamarynować i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
Całość podawać z mixem sałat.