oliwa z oliwek
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Pieczona dynia piżmowa

Pieczona dynia piżmowa

Pieczona dynia piżmowa to doskonałe, niskokaloryczne danie, które sprawdzi się nie tylko do pracy, ale również na spotkanie z przyjaciółmi. Lekka i pełna smaku, z chrupiącym dodatkiem Lignaform!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (na 2 porcje):

    • 1 dynia piżmowa
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 Muesli czekoladowo-karmelowe Lignaform
    • 1 Muesli o smaku jabłkowym Lignaform
    • ½ łyżeczki cynamonu
    • dodatkowo: rukola

    Sposób przygotowania

    1

    Umytą dynię przekroić wzdłuż, usunąć gniazdo nasienne i ponacinać dynię w kratkę. Skropić oliwą, posypać cynamonem i wstawić do piekarnika na 180 stopni na ok.1h (do uzyskania miękkości). Przed końcem pieczenia przykryć dynię folią aluminiową.
    Do muesli o smaku jabłkowym dodać 80 ml wody i dokładnie wymieszać. Połączyć razem z muesli czekoladowo-karmelowym. Farsz podzielić na 2 części i uzupełnić środki dyni. Aby danie było ciepłe, włożyć całość na parę minut do piekarnika. Podawać na talerzu wyłożonym rukolą.