Parówki po węgiersku
Przepis na parówki po węgiersku to nasza wariacja na temat leczo. Ta potrawa sprawdzi się zarówno latem i jesienią. Smacznego!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 1 porcja parówek Lignaform;
- 1 garść pieczarek;
- ½ czerwonej papryki;
- ½ małej cebuli;
- 1 ząbek czosnku;
- 1 łyżka oleju rzepakowego;
- 3 łyżki passaty pomidorowej (bez cukru);
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego;
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki;
- przyprawy: słodka papryka, suszona bazylia, sól, pieprz czarny, chilli.
Sposób przygotowania
Warzywa i obrane pieczarki opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój na drobne kawałki. Cebulę zeszklij na patelni. Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone warzywa, parówki i pieczarki.
Zalej całość bulionem i duś pod przykryciem przez 5-8minut. Dodaj passatę pomidorową i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dopraw do smaku.
Danie doskonale komponuje się z Fusilli lub Spaghettini Lignaform.