Kiszone rzodkiewki
Ten szybki przepis na kiszoną rzodkiewkę jest niezwykle łatwy. Zrób chrupiące, pikantne i lekko słodkie rzodkiewki idealne do tacos, makaronów, burgerów i innych.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 4 pęczki rzodkiewki
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 10 ziaren pieprzu ziarnistego
- 1 płaska łyżeczka gorczycy
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki kopru
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżka soli (na 1 litr wody)
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę z solą i pozostaw do ostygnięcia. Dokładnie umyj rzodkiewki, włóż je do słoika i dodaj przyprawy.
Całość zalej całość zimną zalewą i zakręć. Pozostaw do zakiszenia w chłodnym miejscu przez co najmniej kilka tygodni.
Rzodkiewki można kisić w całości, kawałkach lub plastrach.