Frytki z fasolki szparagowej
Wypróbuj ten przepis na zieloną fasolkę w panierce. Poznaj sposób na wykorzystanie produktów Lignaform w nieco innym, orientalnym stylu.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 200 g fasolki szparagowej
- 1 Naleśnik Lignaform
- przyprawy: sól, pieprz czarny, cebula suszona, czosnek suszony, słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania
1
Fasolkę dokładnie umyć i obciąć końcówki.
2
Naleśnika przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Do przygotowania Naleśnika Lignaform wykorzystaj mniej wody, aby uzyskać gęste ciasto.
3
Fasolkę obtoczyć w naleśniku i podsmażyć na patelni.
4
Gotowe frytki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.