Frittata z jarmużem, pomidorkami i cykorią
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- 2 ciasta z oliwkami Lignaform
- 1 mała garść liści jarmużu
- 1 ząbek czosnku
- 4 sztuki pomidorków koktajlowych
- 4 czarne oliwki
- 2 liście cykorii
- ½ małej cebuli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Przyprawy: suszony rozmaryn, sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra.
Sposób przygotowania
Poszarpane liście jarmużu, ząbek czosnku, cebulę i drobno pokrojone pomidorki koktajlowe podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z przyprawami.
Całość przełożyć na małą formę, dodać ciasto Lignaform przygotowane według instrukcji na opakowaniu, kawałki cykorii oraz drobno pokrojone oliwki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni C i zapiekać ok. 10 minut.