Therascience
Etap 6 Lignaform z produktami skrobiowymi/mącznym, Przepisy

Tofucznica

Tofucznica

Dziś przedstawiamy alternatywę dla klasycznej jajecznicy- doskonały pomysł na śniadanie lub lekki posiłek w ciągu dnia. Koniecznie zapisz przepis i wypróbuj!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (2 porcje):

    • 1 opakowanie tofu wędzonego;
    • 4 pieczarki;
    • 4 łyżki mleka sojowego (bez cukru);
    • 2 łyżeczki oleju rzepakowego;
    • ¼ czerwonej papryki;
    • 1 garść kiełków brokuła;
    • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma.

    Sposób przygotowania

    1

    Na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżeczki tłuszczu roślinnego podsmaż kawałki pieczarek oraz papryki.

    2

    Tofu rozgnieć widelcem. Dodaj łyżeczkę tłuszczu roślinnego, mleko sojowe oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i dodaj na patelnię.

    3

    Smaż przez ok. 3-5 minut, aż tofu lekko się zarumieni.

    4

    Przed podaniem dodaj ulubione kiełki, np. brokuła.