Tofucznica
Dziś przedstawiamy alternatywę dla klasycznej jajecznicy- doskonały pomysł na śniadanie lub lekki posiłek w ciągu dnia. Koniecznie zapisz przepis i wypróbuj!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (2 porcje):
- 1 opakowanie tofu wędzonego;
- 4 pieczarki;
- 4 łyżki mleka sojowego (bez cukru);
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego;
- ¼ czerwonej papryki;
- 1 garść kiełków brokuła;
- przyprawy: sól, pieprz, kurkuma.
Sposób przygotowania
1
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżeczki tłuszczu roślinnego podsmaż kawałki pieczarek oraz papryki.
2
Tofu rozgnieć widelcem. Dodaj łyżeczkę tłuszczu roślinnego, mleko sojowe oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i dodaj na patelnię.
3
Smaż przez ok. 3-5 minut, aż tofu lekko się zarumieni.
4
Przed podaniem dodaj ulubione kiełki, np. brokuła.