Sałatka z komosą ryżową
Komosa ryżowa to niezwykle wartościowy składnik diety. Dzisiejsza receptura to przepis na zdrowie i zachowanie pięknej sylwetki.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (na 2 porcje):
- ½ szklanki komosy ryżowej (przed ugotowaniem);
- 1 garść miksu sałat z rukolą;
- 1 pomidor malinowy;
- 1 ogórek gruntowy;
- ¼ opakowania sera fety;
- 1 łyżeczka nasion słonecznika;
- ½ łyżeczki czarnego sezamu.
- Sos:
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, czosnek granulowany, sok z cytryny.
Sposób przygotowania
1
Komosę ugotuj w osolonej wodzie. Pomidora, ogórka oraz ser feta pokrój w kostkę. Połącz składniki (oprócz sera) razem z miksem sałat, słonecznikiem i sezamem. Całość polej sosem na bazie oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj ser feta.