Etap 6 Lignaform z produktami skrobiowymi/mącznym, Przepisy

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Ta sałatka nie tylko smakuje, ale także prezentuje się wyśmienicie! Przygotuj razem z Nami wytrwany posiłek w postaci monoporcji.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • ½ opakowania tuńczyka z puszki;
    • 1 duży ogórek kiszony;
    • 1 łyżka groszku konserwowego;
    • ½ małej cebuli;
    • 1 łyżka domowego majonezu;
    • przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, sok z cytryny;
    • opcjonalnie: natki pietruszki, oliwki, szczypiorek.

    Sposób przygotowania

    1

    Ogórka pokrój na małe kawałki/zetrzyj na tarce. Groszek opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój w piórka. Składniki połącz razem z majonezem, przyprawami i dokładnie wymieszaj. Następnie przełóż masę do przezroczystego pojemnika.

    2

    Tuńczyka odsącz z zalewy i połóż na samą górę. Dodatkowo warto udekorować sałatkę natką pietruszki, oliwkami i/lub szczypiorkiem.