Mizeria w nowej odsłonie
Lubicie urozmaicenia w diecie? Szukacie nowych smaków? Chcecie, aby Wasze danie zyskało jeszcze więcej białka? Wypróbujcie mizerię w zupełnie nowej odsłonie!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 2 ogórki gruntowe;
- ½ małej cebuli;
- 1 pęczek szczypiorku;
- 1 garść pomidorków koktajlowych;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- 1 jogurt grecki;
- Przyprawy:
- do pomidorków: zioła prowansalskie i czosnek granulowany,
- pozostałe: sól, pieprz kolorowy mielony, sok z cytryny.
Sposób przygotowania
1
Przekrój pomidorki, skrop delikatnie oliwą z przyprawami i upiecz w piekarniku (180 stopni, przez ok.15 minut). Cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Dodaj pokrojone i odciśnięte z wody ogórki, upieczone pomidorki, jogurt i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.