Śledzie z cebulką i koperkiem
Śledzie są nieodłącznym składnikiem wielu polskich dań. Dziś podpowiadamy jak szybko i smacznie je przygotować!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 4 płaty śledziowe;
- 1 czerwona cebula;
- 1 pęczek posiekanego koperku;
- odrobina grubo mielonego pieprzu;
- dodatkowo: olej rzepakowy.
Sposób przygotowania
Śledzie namocz w dużej ilości wody na całą noc. Następnego dnia odsącz za pomocą ręcznika kuchennego i pokrój w paski. Dopraw każdy kawałek odrobiną mielonego pieprzu. Cebulę pokrój w piórka. Koperek drobno posiekaj.
W słoiku ułóż naprzemiennie warstwę śledzi, cebuli i koperku. Na końcu zalej całość olejem rzepakowym (delikatnie, po ściance). Zakręć słoik i odstaw do lodówki na cały dzień, aby smak był bardziej intensywny.