Etap 6 Lignaform z produktami skrobiowymi/mącznym, Przepisy

Świąteczna sałatka

Świąteczna sałatka

Chyba każdy z Nas zna sałatkę jarzynową, często obecną na świątecznym stole. Zobacz jakich składników użyć, aby stanowiła lepszą i zdrowszą propozycję.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 2 jajka ugotowane na twardo;
    • 2 średniej wielkości kiszone ogórki;
    • 2 łyżki groszku;
    • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym;
    • ½ małej czerwonej cebuli;
    • 1 czubata łyżka domowego majonezu;
    • 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon;
    • przyprawy: sól, pieprz.

    Sposób przygotowania

    1

    Jajka ugotuj na twardo i oddziel białka od żółtek. Ogórki pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę, ugotowane na twardo białko jaja, kawałki odsączonego tuńczyka i groszek zielony. Całość wymieszaj z domowym majonezem, musztardą i przyprawami. Przełóż do szklanej miseczki. Na wierzch połóż pokruszone żółtka jajek.