Zapiekanka mięsno ziemniaczana ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami
Rada szefa kuchni: Pamiętaj , obróbka termiczna tych grzybów była jak najkrótsza. Zbyt długie ogrzewanie grzybów powoduje, że stają się twarde. Przed przyrządzeniem grzybów, lepiej je dobrze namoczyć.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake
- 1 zapiekanka mięsno ziemniaczana Lignaform
- 200g świeżych kiełków soi
- 1 cebula
- 100g świeżych grzybów shiitake
- Sól, świeżo mielony pieprz do smaku
- Olej rzepakowy lub kokosowy
Sposób przygotowania
1
Grzyby shiitake namoczyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
2
Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni razem z olejem i dodać kiełki soi.
3
Zapiekankę przygotować według informacji zawartej na opakowaniu (bez obróbki termicznej).
4
Dodać do masy składniki z patelni, wymieszać i wstawić do mikrofalówki na ok. 30 sekund.