Makaronowe gniazda z kurkami i szpinakiem
Makaron tagliatelle to nowość wśród Produktów Lignaform, który cieszy się ogromnym zainteresowaniem! Zachwyca smakiem, delikatnością i łatwością przygotowania. Koniecznie wypróbuj naszą dzisiejszą propozycję!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 porcja makaronu Tagliatelle Lignaform;
- 1 duże opakowanie szpinaku baby;
- 1 garść kurek;
- 1 ząbek czosnku;
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
- 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich;
- ¼ małej białej cebuli;
- przyprawy: sól, pieprz.
Sposób przygotowania
Oczyść dokładnie kurki, przepłucz i osusz za pomocą ręcznika kuchennego.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Czosnek obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu podsmaż cebulę oraz kurki. Po chwili dodaj świeży szpinak i czosnek. Całość przypraw i mieszaj do momentu aż zwiędnie szpinak.
Na ugotowane gniazda makaronowe ułóż szpinakowo-grzybowy farsz i posyp kawałkami orzechów.