Ciasto z oliwkami, cukinią i koperkiem
Niewiele jest dań tak smacznych jak puszyste ciasto Lignaform prosto z piekarnika! Koniecznie poznaj nasz prosty przepis!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 2 porcje ciasta z boczkiem Lignaform;
- 1 łyżka pokrojonych czarnych oliwek;
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
- ¼ małej białej cebuli;
- ¼ małej cukinii;
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, koperek.
Sposób przygotowania
1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij.
2
Cukinię opłucz pod bieżącą wodą i bez obierania pokrój na średniej grubości plastry. Następnie posól i podduś na odrobinie oleju. Po chwili dodaj zeszkloną cebulę i wymieszaj.
3
Ciasta Lignaform przygotuj według instrukcji na opakowaniu jednocześnie dodając do masy przyprawy, kawałki czarnych oliwek oraz przygotowaną cukinię z cebulką. Całość wymieszaj.
4
Na wierzch połóż kilka plasterków cukinii i upiecz w piekarniku w 180°C przez ok. 10 min. lub w mikrofalówce przez 1,5 min., w foremce do pieczenia.