bazylia
Przepisy Lignaform

Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 30 g liści bazylii ( 1 doniczka )
    • 1 duży ząbek czosnku
    • 2 łyżeczki ziarna sojowe o smaku barbecue LIGNAFORM
    • 70 ml oliwy extra vergine
    • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Listki bazylii umyć i osuszyć.

    Czosnek obrać.

    Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem. Dalej miksując wlewać cienkim strumieniem oliwę.

    Przyprawić do smaku.

    Gotowe pesto przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce .

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *