Papryka faszerowana po prowansalsku (dla 2 osób)
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- 2 x saszetki Lignaform Chili
- 4 papryki czerwone
- 1 mała cebula
- 1 mały bakłażan
- 1 przecier pomidorowy bez cukru
- 3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
1
Odciąć czubek papryki, oczyścić środek.
Przegotować farsz: chili tak jak zalecono na opakowaniu. Dodać na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, bakłażan oraz wycisnąć do niego czosnek. Dodać przecier pomidorowy i przegotowany chili Lignaform. Doprawić według uznania. Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Nafaszerowane papryki włożyć do brytfanki i dolać szklankę wody. Włożyć do piekarnika na 30 – 40 min.