Omlet z warzywnym farszem
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- 1 Omlet ze szparagami (LIGNAFORM)
- 100 ml (1/3 kubka) wody
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- ½ małej czerwonej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 garść szpinaku
- ½ cukinii
- Do podania: z rzodkiewką i szczypiorkiem
- Przyprawy: zioła prowansalskie, tymianek, sól, pieprz
Sposób przygotowania
Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną cebulę oraz cukinię, świeże liście szpinaku oraz przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku. Chwilę podsmażyć. Omlet przygotować zgodnie ze sposobem przyrządzania na opakowaniu. Farsz przełożyć do naleśnika. Posypać rzodkiewką i szczypiorkiem.