Makaron z Kurkami i szpinakiem
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Makaron z Kurkami i szpinakiem
- Makaron Lignaform 1 sztuka
- Kurki 50 g
- Szpinak 2 garści
- Cebula ½ sztuki
- Czosnek 1 ząbek
- Olej rzepakowy 2 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Kurki oczyścić, pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na oleju rzepakowym.
Cebulę i ząbek czosnku posiekać i podsmażyć na drugiej patelni.
Szpinak dokładnie opłukać i dodać do patelni z cebulą i czosnkiem.
Całość doprawić i smażyć przez chwilę, aż liście szpinaku stracą objętość.
Makaron ugotować według przepisu z opakowania.
Ugotowany makaron dorzucić do patelni ze szpinakiem, dodać kurki i dokładnie wymieszać.