Fusilli z grzybami i cukinią
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Fusilli z grzybami i cukinią
- Taglioni Lignaform 1 saszetka
- Cukinia 1 mała
- Pieczarki 5-10 sztuk
- Natka pietruszki 1 łyżka
- Cebula 1 średnia
- Oliwa 1 łyżka
- Czosnek 2 ząbki
- Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania
Cukinię oraz pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
Ugotować makaron według przepisu na etykiecie.
Rozgrzać oliwę na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę pokrojona w kostkę.
Zeszklić na wolnym ogniu, dodać cukinię i pieczarki.
Po usmażeniu dodać do warzyw makaron oraz posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą i pieprzem.