Chrupiące grzanki Lignaform ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką
Grzanki po otwarciu mogą być przechowywane w suchym miejscu do 5-ciu dni. Grzanka jest świetnym preparatem śniadaniowym. Wyśmienicie sprawdza się z dżemami
Lignaform (Dżem morelowy oraz Dżem truskawkowy). Tost również idealnie pasuje do warzyw, sałatek czy zup kremów.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Chrupiące grzanki Lignaform ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką
- Grzanki Lignaform 1 porcja
- Duża żółta papryka 1 sztuka
- Średnia cukinia 1 sztuka
- Pomidory 2 sztuki
- Oregano 1 łyżeczka
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Czosnek 1 ząbek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Warzywa umyć i osuszyć, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, a pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Paprykę, cukinię i pomidory pokroić w niewielką kostkę, przełożyć do salaterki, dodać oregano i doprawić do smaku.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę i porządnie wymieszać. Grzanki natrzeć oliwą z czosnkiem i nałożyć warzywa.