Faszerowane papryki
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Papryki Faszerowane
- 1 papryka czerwona
- 200g kalafiora
- 1 mała cebula
- 10 pieczarek
- 1 pomidor
- garść rukoli do dekoracji
Sposób przygotowania
Paprykę myjemy, dzielimy na dwie części i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170st C na ok 15min.
W tym czasie myjemy kalafior i pieczarki. Kalafior gotujemy, aż lekko zmięknie.
Pieczarki wraz z cebulą kroimy i smażymy na patelni. Ugotowany kalafior odcedzamy i blendujemy z ulubionymi przyprawami.
Do puree z kalafiora dodajemy kawałki pomidora, pieczarki oraz cebulę. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy łódki z pieczonej papryki.