papryki zielone i czerwone
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Papryki Faszerowane

    • 1 papryka czerwona
    • 200g kalafiora
    • 1 mała cebula
    • 10 pieczarek
    • 1 pomidor
    • garść rukoli do dekoracji

    Sposób przygotowania

    1

    Paprykę myjemy, dzielimy na dwie części i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170st C na ok 15min.

    2

    W tym czasie myjemy kalafior i pieczarki. Kalafior gotujemy, aż lekko zmięknie.

    3

    Pieczarki wraz z cebulą kroimy i smażymy na patelni. Ugotowany kalafior odcedzamy i blendujemy z ulubionymi przyprawami.

    4

    Do puree z kalafiora dodajemy kawałki pomidora, pieczarki oraz cebulę. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy łódki z pieczonej papryki.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *