Therascience
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Śledzie z cebulką i koperkiem

Śledzie z cebulką i koperkiem

Śledzie są nieodłącznym składnikiem wielu polskich dań. Dziś podpowiadamy jak szybko i smacznie je przygotować!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 4 płaty śledziowe;
    • 1 czerwona cebula;
    • 1 pęczek posiekanego koperku;
    • odrobina grubo mielonego pieprzu;
    • dodatkowo: olej rzepakowy.

    Sposób przygotowania

    1

    Śledzie namocz w dużej ilości wody na całą noc. Następnego dnia odsącz za pomocą ręcznika kuchennego i pokrój w paski. Dopraw każdy kawałek odrobiną mielonego pieprzu. Cebulę pokrój w piórka. Koperek drobno posiekaj.

    2

    W słoiku ułóż naprzemiennie warstwę śledzi, cebuli i koperku. Na końcu zalej całość olejem rzepakowym (delikatnie, po ściance). Zakręć słoik i odstaw do lodówki na cały dzień, aby smak był bardziej intensywny.