Pasta jajeczna na Wielkanoc – najprostsza wersja!
Pasty nie muszą ograniczać się do czasochłonnych receptur. Jest wiele możliwości, aby szybko i smacznie przygotować przepis, który doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Dzisiejszy z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (na 2 porcje):
- 4 jaja kurze
- 1 duży, kiszony ogórek
- 1 czubata łyżka domowego majonezu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ½ pęczka posiekanego szczypiorku
- przyprawy: sól, pieprz.
Sposób przygotowania
1
Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj musztardę, majonez, drobno pokrojony ogórek, przyprawy oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszaj.
Podawaj razem z tostami Lignaform.
2