Wegetariański gulasz grzybowy
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Wegetariański gulasz grzybowy

Wegetariański gulasz grzybowy

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 1 garść pieczarek
    • 1 garść boczników
    • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
    • 1 mała cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • ½ pęczka selera naciowego
    • 1 korzeń pietruszki
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 2-3 szklanki wody
    • 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
    • przyprawy: kurkuma, papryka, pieprz czarny mielony, sól
    • dodatkowo: starta skórka z limonki

    Sposób przygotowania

    1

    Cebulę pokroić w kostkę, seler i pietruszkę w drobne plastry. Posiekać natkę pietruszki oraz miętę.

    2

    Na patelni zeszklić cebulę, dodać posiekane grzyby i poczekać aż odparuje woda. Całość przełożyć do garnka.

    3

    Następnie na tej samej patelni podsmażyć warzywa. Na koniec połączyć z cebulą i grzybami. Dodać przyprawy, skórkę z limonki, posiekaną natkę oraz miętę i zalać wodą. Całość przykryć i dusić ok. 40 minut.