Jogurt z dyniowym puree
Przepis na jogurt dyniowy to pyszny deser zrobiony z czystego puree z dyni i sezonowych przypraw, które dodają niepowtarzalnego smaku.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 1 Jogurt Lignaform
- 1 Granola Lignaform
- 100g dyni hokkaido
- przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, mielony imbir
Sposób przygotowania
1
Jogurt Lignaform przygotować według instrukcji na opakowaniu.
2
Dynię pokroić na kawałki zostawiając skórkę. Następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut, do uzyskania miękkości. Po ostudzeniu zmiksować razem ze skórką (warto przetrzeć puree przez sitko). Dodać przyprawy i wymieszać.
3
Jogurt, puree z dyni i granolę ułożyć warstwowo w słoiczku lub wysokiej szklance.