Fioletowy kapuśniak z papryczką chili
Zupa, którą można serwować codziennie! Doskonałe połączenie aromatycznego bulionu i soczystej kapusty. Zmień razem z nami kolor i smak tradycyjnego przepisu!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 2 szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
- ½ litra bulionu warzywnego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 papryczka chili
- 1 por (biała część)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- przyprawy: sok z cytryny, sól, pieprz ziołowy, granulowany czosnek, majeranek
Sposób przygotowania
1
Pora pokroić w drobne paski i podsmażyć na patelni. Następnie dodać kawałki papryczki i poszatkowaną kapustę. Po chwili zalać bulionem i gotować do miękkości. Na koniec dodać przyprawy i posiekany koperek.