Therascience
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Fioletowy kapuśniak z papryczką chili

Fioletowy kapuśniak z papryczką chili

Zupa, którą można serwować codziennie! Doskonałe połączenie aromatycznego bulionu i soczystej kapusty. Zmień razem z nami kolor i smak tradycyjnego przepisu!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 2 szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
    • ½ litra bulionu warzywnego
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 papryczka chili
    • 1 por (biała część)
    • 1 łyżka oleju rzepakowego
    • przyprawy: sok z cytryny, sól, pieprz ziołowy, granulowany czosnek, majeranek

    Sposób przygotowania

    1

    Pora pokroić w drobne paski i podsmażyć na patelni. Następnie dodać kawałki papryczki i poszatkowaną kapustę. Po chwili zalać bulionem i gotować do miękkości. Na koniec dodać przyprawy i posiekany koperek.