Przepis na fasolkę szparagową z sosem ziołowym
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Fasolka szparagowa w aromatycznym sosie ziołowym

Fasolka szparagowa w aromatycznym sosie ziołowym

Ta zielona fasolka w stylu francuskim w sosie na bazie ziół to pyszny, świeży dodatek do diety! Przepis jest szybki, łatwy, zdrowy i niezwykle aromatyczny!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 1 garść fasoli szparagowej
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    • ½ łyżeczki soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona, oregano, tymianek, bazylia, natka pietruszki
    • ewentualnie: 1 łyżeczka orzeszków piniowych

    Sposób przygotowania

    1

    Przyprawy wymieszaj z olejem, dodaj odrobinę soku z cytryny oraz przepuszczony przez praskę czosnek.

    2

    Fasolkę przepłucz pod bieżącą wodą i odetnij końce każdej fasolki. Gotuj do miękkości w osolonej wodzie.

    3

    Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Fasolkę przełóż na talerz. Polej przygotowanym wcześniej sosem oraz posyp danie orzeszkami.