Therascience
Etap 5 Lignaform z chlebem, Przepisy

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Palce lizać! Zobacz, co udało nam się przygotować- jest to szybki deser zaledwie z kilku składników!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 brzoskwinia;
    • 1 garść borówek;
    • 2 łyżki jagód;
    • 1 dojrzały banan;
    • 3 łyżki płatków owsianych;
    • 1 łyżeczka erytrolu;
    • 1 czubata łyżeczka masła orzechowego 100%;
    • przyprawy: szczypta soli i cynamonu.

    Sposób przygotowania

    1

    Owoce opłucz pod bieżącą wodą. Brzoskwinię pokrój na małe kosteczki i połącz razem z jagodami i borówkami.

    2

    Zmiksuj płatki, banana, masło orzechowe i słodzik. Dodaj szczyptę soli i cynamonu. Jeśli masa wyjdzie zbyt sucha konsystencja dodaj więcej masła orzechowego, jeśli zbyt mokra – dodaj odpowiednio więcej płatków.

    3

    Na owocach ułóż warstwę kruszonki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.