Owoce pod kruszonką
Palce lizać! Zobacz, co udało nam się przygotować- jest to szybki deser zaledwie z kilku składników!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 brzoskwinia;
- 1 garść borówek;
- 2 łyżki jagód;
- 1 dojrzały banan;
- 3 łyżki płatków owsianych;
- 1 łyżeczka erytrolu;
- 1 czubata łyżeczka masła orzechowego 100%;
- przyprawy: szczypta soli i cynamonu.
Sposób przygotowania
1
Owoce opłucz pod bieżącą wodą. Brzoskwinię pokrój na małe kosteczki i połącz razem z jagodami i borówkami.
2
Zmiksuj płatki, banana, masło orzechowe i słodzik. Dodaj szczyptę soli i cynamonu. Jeśli masa wyjdzie zbyt sucha konsystencja dodaj więcej masła orzechowego, jeśli zbyt mokra – dodaj odpowiednio więcej płatków.
3
Na owocach ułóż warstwę kruszonki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.