Etap 3 Lignaform z owocami, Przepisy

Filet z pstrąga w sosie cytrynowym

Filet z pstrąga w sosie cytrynowym

Delikatny pstrąg, aromatyczny sos cytrynowy i kilka prostych składników- wszystko w wersji light, aby wspierać zdrowe odżywianie i proces odchudzania.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 filet z pstrąga łososiowego;
    • 1 łyżka oliwy z oliwek;
    • ½ cytryny (sok +skórka);
    • ½ białej cebuli;
    • przyprawy: pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, sól, koperek suszony, czosnek granulowany.

    Sposób przygotowania

    1

    Rybę opłucz pod bieżącą wodą, następnie osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do naczynia żaroodpornego.

    2

    Cebulę pokrój w piórka i wyłóż wokół ryby.

    3

    Rybę wysmaruj marynatą na bazie oliwy, cytryny i przypraw. Całość posyp stratą skórką z cytryny i odstaw na min. poł godziny.

    4

    Naczynie przełóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz rybę przez ok. 20min.