Therascience
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Lekka sałatka z Rizzoni i kapustą pekińską

Lekka sałatka z Rizzoni i kapustą pekińską

Jak jeść smacznie i lekko? Wypróbuj przepis na bardzo szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę z Makaronem Rizzoni Lignaform. To danie dostarcza nie tylko odpowiedniej dawki białka i błonnika, ale również antyoksydantów, które wspierają metabolizm i pomagają w walce z nadmierną masą ciała.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
    • ¼ główki kapusty pekińskiej;
    • 1 garść kiełków np. lucerny;
    • 1 świeży ogórek gruntowy;
    • 1 garść rzodkiewek;
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
    • 1 łyżeczka soku z cytryny;
    • przyprawy: sól, pieprz.

    Sposób przygotowania

    1

    Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu i ostudź.

    2

    Kapustę pekińską poszatkuj. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w półplasterki.

    3

    Wymieszaj wszystkie składniki z sosem na bazie oleju rzepakowego, soku z cytryny oraz przypraw. Dodaj ulubione kiełki, dobrze wymieszaj i przełóż do miseczki.