Grzanka z oliwkami
Rada szefa kuchni: Świeża bazylia świetnie komponuje się z ciastem oliwkowym. Można dodać pokrojone listki bazylii do masy przed pieczeniem. Bazylia również świetnie odświeża oddech.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Grzanka z oliwkami
- 1 saszetka Ciasta z oliwkami Lignaform
- Łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
1
Do miseczki dodajemy saszetkę ciasta z oliwkami i zalewamy 60ml wody.
2
Mieszamy, aż grudki znikną. Tak przygotowane ciasto smażymy na niewielkiej patelni z dwóch stron jak naleśnik.
3
I przekładamy do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego lub na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180stopni na ok 15minut.
4
Tak przygotowany placek jest idealnie chrupki i możemy go użyć jako dodatek do sałatki, pieczonych warzyw bądź zupy kremu.