domowe lepienie pierogów
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Bliny naturalne pod pierzynką z porów

Bliny naturalne pod pierzynką z porów

Wskazówka szefa kuchni: Bardzo duże pory trzeba najpierw włożyć na 2 minuty do wrzącej wody, następnie odsączyć, pokroić na plasterki i dopiero dusić.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Bliny naturalne pod pierzynką z porów

    • Bliny naturalne Lignaform 1 porcja
    • 3 średnie pory
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Przygotować pory: odkroić korzenie i ciemnozieloną część liści, zostawić tylko białe i jasnozielone części. Usunąć twarde, zewnętrzne liście i pory pokroić wzdłuż na połówki. Umyć je pod bieżącą zimną wodą, rozchylając liście, aby wypłukać ziemię. Oczyszczone pory dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plasterki.

    2

    W rondelku rozgrzać olej rzepakowy, włożyć pory i dusić na umiarkowanym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i uważać, aby pory się nie przypaliły. Gdy pory będą miękkie to znaczy, że są gotowe.

    3

    Bliny Lignaform przygotować zgodnie z przepisem dołączonym do opakowania ( ok 5 blinów). Ułożyć na talerzu i okryć porową pierzynką.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Bliny naturalne

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *