domowe lepienie pierogów
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Bliny naturalne w towarzystwie szpinaku

Bliny naturalne w towarzystwie szpinaku

Wskazówka szefa kuchni: Najlepiej wybierać szpinak o jędrnych lśniących liściach. Należy je bardzo dokładnie umyć i zginając wzdłuż, kolejno odrywać blaszki od łodyżek. Jeśli liście są duże i grube trzeba również usunąć główne nerwy liści, odrywając palcami zielone części blaszek. Młode liście można przyrządzać bez obierania. Szpinak gotuje się krótko, najlepiej na patelni lub w szerokim rondelku aby woda szybko odparowała.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Bliny naturalne w towarzystwie szpinaku

    • Bliny Naturalne Lignaform 1 saszetka
    • 250g szpinaku
    • Olej kokosowy
    • Sól świeżo zmielony pieprz
    • Czosnek i cebula (ilość wedle uznania)

    Sposób przygotowania

    1

    Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Czosnek rozgnieść, obrać i pokroić. Na patelni rozpuścić łyżkę oleju kokosowego i zeszklić cebulę z czosnkiem. Szpinak przebrać: liście oderwać od łodyżek, usuwając nadgniłe bądź żółte. Liście zanurzyć kilka razy w naczyniu z wodą i wyjąć, tak aby ziemia została na dnie. Dokładnie odsączyć. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać liście szpinaku i podgrzewać na umiarkowanym ogniu ciągle mieszając, doprawić solą i gotować aż cała woda odparuje.

    2

    Bliny przyrządzić według przepisu i podawać z ciepłą potrawką szpinakową.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Bliny naturalne

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *