Siekane kotlety ze szpinakiem
Soczyste, lekkie i pełne smaku kotlety bez bułki tartej i mąki.
Jak je przygotować? Koniecznie zobacz przepis!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (2 porcje):
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka;
- 1 porcja Tostów Lignaform;
- 2 garści świeżego szpinaku;
- 1 jajko;
- 1 mała biała cebula;
- 2 łyżki oleju rzepakowego;
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki, słodka papryka.
Sposób przygotowania
1
Opłucz, a następnie posiekaj filet z kurczaka oraz szpinak. Cebulę pokrój w piórka.
2
Wbij do miski jajko, dodaj kurczaka, szpinak, cebulę, pokruszone Tosty Lignaform oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
3
Uformuj kotlety i smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu roślinnego, przez ok. 3-4 minut z każdej strony.