Filet z pstrąga w sosie cytrynowym
Delikatny pstrąg, aromatyczny sos cytrynowy i kilka prostych składników- wszystko w wersji light, aby wspierać zdrowe odżywianie i proces odchudzania.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 filet z pstrąga łososiowego;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- ½ cytryny (sok +skórka);
- ½ białej cebuli;
- przyprawy: pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, sól, koperek suszony, czosnek granulowany.
Sposób przygotowania
1
Rybę opłucz pod bieżącą wodą, następnie osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do naczynia żaroodpornego.
2
Cebulę pokrój w piórka i wyłóż wokół ryby.
3
Rybę wysmaruj marynatą na bazie oliwy, cytryny i przypraw. Całość posyp stratą skórką z cytryny i odstaw na min. poł godziny.
4
Naczynie przełóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz rybę przez ok. 20min.