Przepis na kiszoną rzodkiewkę
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Ten szybki przepis na kiszoną rzodkiewkę jest niezwykle łatwy. Zrób chrupiące, pikantne i lekko słodkie rzodkiewki idealne do tacos, makaronów, burgerów i innych.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 4 pęczki rzodkiewki
    • 10 ziaren ziela angielskiego
    • 4 liście laurowe
    • 10 ziaren pieprzu ziarnistego
    • 1 płaska łyżeczka gorczycy
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 gałązki kopru
    • 1 łyżeczka kolendry
    • 1 łyżka soli (na 1 litr wody)

    Sposób przygotowania

    1

    Zagotuj wodę z solą i pozostaw do ostygnięcia. Dokładnie umyj rzodkiewki, włóż je do słoika i dodaj przyprawy.

    2

    Całość zalej całość zimną zalewą i zakręć. Pozostaw do zakiszenia w chłodnym miejscu przez co najmniej kilka tygodni.

    Rzodkiewki można kisić w całości, kawałkach lub plastrach.