olej z oliwek
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Włoska Tortilla Oliwkowa

Włoska Tortilla Oliwkowa

Rada szefa kuchni: Świeża bazylia świetnie komponuje się z ciastem oliwkowym. Można dodać pokrojone listki bazylii do masy przed pieczeniem. Bazylia również świetnie odświeża oddech.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Włoska Tortilla Oliwkowa

    • 1 saszetka ciasta oliwkowego Lignaform
    • Świeża bazylia
    • 1 pomidor malinowy
    • Sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Do miseczki dodajemy saszetkę ciasta z oliwkami i zalewamy 60ml wody.

    2

    Mieszamy, aż grudki znikną. Tak przygotowane ciasto smażymy na niewielkiej patelni z dwóch stron jak naleśnik i przekładamy na talerz.

    3

    Pomidor kroimy na małe kawałki i siekamy bazylię. Przekładamy pomidor i bazylię na nasz placek z oliwkami.

    4

    Dodajemy zioła prowansalskie i pieprz do smaku, zwijamy jak tortillę. Tak przygotowaną tortillę można zawinąć w folię aluminiową i zabrać ją ze sobą.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *