Pikantne spaghettini z jarmużem
To spaghetti z jarmużem i kalafiorem to potrawa, która sprawdzi się idealnie w chłodniejsze dni.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 1 opakowanie Spaghettini Lignaform
- 1 szklanka posiekanego jarmużu
- 1 garść różyczek kalafiora
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- ¼ małej cebuli
- ½ łyżki sosu sojowego
- przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka, tymianek, chilli
Sposób przygotowania
1
Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.
2
Różyczki kalafiora ugotować na parze.
3
Następnie podsmażyć na oleju rzepakowym razem z jarmużem.
4
Dodać sos sojowy i przyprawy.
5
Makaron wyłożyć na talerz, dodać resztę składników i posypać całość poszatkowaną cebulą.