Therascience
Etap 4 Lignaform z nabiałem, Przepisy

Grzybowe risotto

Grzybowe risotto

Danie, które wspiera metabolizm i zapewnia sytość na długo. Doskonałe dla osób, które nie chcą rezygnować z ulubionych smaków oraz dla tych, których szukają prostych i dietetycznych inspiracji. Zachęcamy do wypróbowania!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
    • 1 szklanka grzybów, np. pieczarek lub boczniaków;
    • ½ małej, białej cebuli;
    • 1 ząbek czosnku;
    • 1 szklanka bulionu warzywnego;
    • 1 łyżka oliwy z oliwek;
    • 1 płaska łyżka startego parmezanu;
    • przyprawy: sól, pieprz, tymianek;
    • opcjonalnie: świeża natka pietruszki.

    Sposób przygotowania

    1

    Pokrój drobno cebulę i podsmaż na głębokiej patelni. Po chwili dodaj czosnek i pokrojone grzyby. Smaż całość przez ok. 5 minut, aż grzyby się zarumienią i odparują wodę.

    2

    Następnie wsyp porcję Makaronu Rizzoni Lignaform, zalej całość bulionem i gotuj do miękkości. Całość przypraw według uznania.

    3

    Przed podaniem posyp startym parmezanem oraz posiekaną natką zielonej pietruszki.