Grzybowe risotto
Danie, które wspiera metabolizm i zapewnia sytość na długo. Doskonałe dla osób, które nie chcą rezygnować z ulubionych smaków oraz dla tych, których szukają prostych i dietetycznych inspiracji. Zachęcamy do wypróbowania!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
- 1 szklanka grzybów, np. pieczarek lub boczniaków;
- ½ małej, białej cebuli;
- 1 ząbek czosnku;
- 1 szklanka bulionu warzywnego;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- 1 płaska łyżka startego parmezanu;
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek;
- opcjonalnie: świeża natka pietruszki.
Sposób przygotowania
1
Pokrój drobno cebulę i podsmaż na głębokiej patelni. Po chwili dodaj czosnek i pokrojone grzyby. Smaż całość przez ok. 5 minut, aż grzyby się zarumienią i odparują wodę.
2
Następnie wsyp porcję Makaronu Rizzoni Lignaform, zalej całość bulionem i gotuj do miękkości. Całość przypraw według uznania.
3
Przed podaniem posyp startym parmezanem oraz posiekaną natką zielonej pietruszki.