Grillowane tosty z cebulką i indykiem curry
Sezon grillowy w pełni, więc jest to doskonała propozycja dla Ciebie i Twoich bliskich. Niezwykle szybkie w przygotowaniu i obłędne w smaku- przekonaj się sam!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (na 2 porcje):
- 4 tosty pełnoziarniste;
- 1 porcja fileta z piersi z indyka;
- ¼ małej cukinii;
- ½ żółtej papryki;
- ½ małej czerwonej cebuli;
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa curry.
Sposób przygotowania
1
Pierś z indyka pokrój w kostkę i dodaj przyprawy. Podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.
2
Cebulę, cukinię i paprykę pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj na patelnię.
3
Na dwóch kromkach ułóż farsz i przykryj pozostałymi kromkami. Całość lekko dociśnij i grilluj po 5 minut z każdej strony.