jarmuż
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Pesto z jarmużu

Pesto z jarmużu

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Pesto z jarmużu

    • Jarmuż 5-6 liści
    • Czosnek 1 ząbek
    • Oliwa z oliwek 2 łyżki
    • Sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Jarmuż opłukać i oderwać miękkie liście od twardych łodyżek.

    2

    Włożyć do pojemnika i rozdrobnić.

    3

    Następnie dodać obrany czosnek, 2 łyżki oliwy, szczyptę soli i pieprzu.

    4

    Wszystko razem zmiksować na pesto.

    5

    Jeśli wyszło za gęste można dodać odrobinę więcej oliwy lub zimną wodę.

    6

    Wskazówka: pesto proponujemy podawać:

    • Z ulubionym makaronem Lignaform,
    • Z omletami i naleśnikiem z szynką Lignaform,
    • Z chlebkiem i grzanką Lignaform,
    • Z ugotowanym kalafiorem lub innymi warzywami,
    • Wszędzie tam gdzie pasuje tradycyjne pesto z bazylii.

    Jeśli jesteś na drugim etapie, polecamy zjeść pesto z jajkiem w koszulce lub z grillowanym mięsem.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *